Motorfinanciering

Motorfinanciering
Wanneer je net je motorrijbewijs hebt gehaald en hier graag gebruik van wil maken, zijn er verschillende manieren om aan een motor te komen. Misschien heb je toevallig een kennis van wie er één kunt lenen, of je huurt er één voor een dag. Het leukste is natuurlijk het hebben van een motor. Een motor die van jou is en bij jou in de schuur staat. Een motor die je kunt pakken om een ritje te maken wanneer jij wilt. Hoe pak je dat aan? Er ééntje kopen? Of is dit wellicht een te grote aanslag op jouw bankrekening? Of kun je het nu niet in één keer betalen? Gelukkig zijn er mogelijkheden om een motor te financieren.

Motorfinanciering

Mocht je graag een motor kopen, of wellicht je huidige motor inruilen en extra bij moeten betalen, dan kun je een voor de financiering ervan een lening afsluiten. Hierbij is het natuurlijk zaak om te letten op de leningen met de laagste rente, de leningen die het voordeligste uitvallen. Maar wees ook bedacht op de kleine lettertjes. Een te lage rente kan betekenen dat er elders in de leenovereenkomst extra kosten verstopt zitten waardoor je alsnog meer kwijt kunt zijn dan bij de kredietverstrekker met een net iets hogere rente.

Looptijd

Een ander aandachtspunt is de looptijd van een lening. De motorfinanciering zal niet een lange looptijd moeten hebben. De looptijd moet zeker niet de verwachtte levensduur van de motor overschrijden. Dat zou betekenen dat je de motor nog moet afbetalen, terwijl je deze al niet meer in bezit hebt en wellicht een andere motor hebt. Dit kan natuurlijk niet de bedoeling zijn. Bij een lening voor een motor is het verstandig een persoonlijke lening af te sluiten in plaats van een doorlopend krediet. Hiermee kun je de looptijd van tevoren vaststellen en kom je niet voor verrassingen te staan.

Motor leasen

Wanneer je er niet zo erg mee zou zitten dat je op een motor rijdt die niet van jou is, zou je ook een motor kunnen leasen. De motor staat dan wel bij jou in de schuur en je kunt erop rijden wanneer je wilt. Groot voordeel is dat je er een aanzienlijk geldbedrag mee bespaart. Vooraf wordt vastgelegd hoeveel geld je moet betalen per tijdsperiode. Het bedrag dat je betaalt, is de waardevermindering van de motor tijdens het tijdsbestek dat jij hem onder jouw hoede hebt. Het leasen van een motor kan al vanaf 60 euro per week.

De afweging

Een beslissing maken aangaande het kopen, huren, leasen en het wel of niet gebruik maken van financiering in de vorm van een lening kan een lastige zijn. Het is belangrijk om de volgende zaken op een rijtje te krijgen. Hoeveel waarde hecht je aan het bezitten van een motor? Hoeveel geld kun je en wil je eraan kwijt zijn? En hoe verstandig het is om eraan te beginnen, dit hangt af van jouw persoonlijke situatie. Is een lening verstandig, of moet je er misschien even mee wachten. Wanneer je gaat lenen is het belangrijk om meerdere leningen te bekijken van meerdere kredietverstrekkers en de voorwaarden en rente goed in de gaten te houden.