Financiering zonnepanelen

Financiering zonnepanelen
Wanneer je zonnepanelen op het dak wilt laten plaatsen, is er een aantal aantrekkelijk mogelijkheden om dit te financieren. Mocht je zelf niet over het geld beschikken om panelen te laten plaatsen, maar wil je wel graag groene energie opwekken, dan is dat evengoed mogelijk. Er zijn allerlei regelingen getroffen en initiatieven in het leven geroepen om groene energie meer aantrekkelijk te maken. Jij kunt hier de vruchten van plukken. In dit artikel worden verschillende manieren van het financieren van zonnepanelen aangekaart.

Subsidie

Er wordt nog steeds subsidie gegeven in sommige gevallen, wanneer iemand zonnepanelen wil laten installeren. Eerder was dit landelijk geregeld, nu moeten de gemeenten zelf een beleid opstellen. Niet alle gemeenten geven subsidie, maar hebben in plaats daarvan een duurzaamheidslening waar je gebruik van kunt maken. Dit is een lening met een hele lage rente, zo voordelig vind je nergens anders. Het is dus een goed idee om eerst naar jouw gemeente te gaan en daar te bespreken wat ze voor jou kunnen doen, voordat je naar andere mogelijkheden tot financieren kijkt.

Belastingdienst

Ook bij de belastingdienst word je aangemoedigd om in groene energie te investeren. Je kunt jezelf bij de belastingdienst inschrijven als zonne-energie ondernemer. Hetgeen de belastingdienst dan doet is de btw die betaald is over de zonnepanelen terug betalen. Het gaat hier om 21% btw. Dat is dus een aardig bedrag wanneer het gaat om prijzige zonnepanelen. Zo kun je een stuk meer panelen bekostigen. Mochten deze voordelen niet lijden tot voldoende geld om panelen op jouw dak aan te brengen, dan kun je natuurlijk ook geld lenen.

Green loans

Het beste kun je dan terecht bij green loans. Hier geven ze leningen uit voor groene projecten, zoals het bestellen en laten plaatsen van zonnepanelen. Het gaat hier om een persoonlijke lening die stukken voordeliger is dan andere leningen. Zo hebben ze een lagere rente die gedurende de hele looptijd vast staat. De looptijd bedraagt op zijn langst 15 jaar. Het bedrag dat je kunt lenen ligt tussen de 5.000 en 50.000 euro. Tevens is het zo dat wanneer je het huis verkoopt, je de lening boetevrij in één keer mag aflossen.

Zonne-energie

Het bekostigen van zonne-energie is de afgelopen jaren steeds makkelijker en voordeliger geworden. Dit komt doordat de overheid het flink stimuleert. Er zijn genoeg manieren om zonnepanelen te financieren. Ook al kan het per gemeente verschillen, meestal kun je bij de eigen gemeente al een mooie regeling treffen. In het beste geval heb je niet eens een lening nodig, maar mocht deze wel nodig zijn, dan is het alsnog een hele voordelige lening. Bovendien bespaar je daarnaast op energieverbruik, en ben je duurzaam bezig.