Aanvragen

aanvragen doorlopend krediet
Wanneer je wat extra geld nodig hebt en een lening wilt afsluiten, is een doorlopend krediet lening een mogelijkheid. Het is de meest gekozen vorm van een lening in Nederland. Maar het is waar moet je zo een lening afsluiten? Bij welke aanbieder is dit het voordeligste, waar ben je het goedkoopste uit? Je wilt natuurlijk niet meer betalen dan nodig is. Een beetje extra geld achter de hand is altijd fijn, maar het is nog fijner wanneer het op de voordeligst mogelijke manier kan.

Findio
Eenvoudig online aanvragen
Vanaf 4,5% rente
Ook persoonlijke lening
Vanaf €5.000,-
Maximaal €75.000,-
Geldshop
Los af tot 180 maanden
Persoonlijke hulp
Bereken hoeveel je kunt lenen
Vanaf €2.500,-
Maximaal €75.000,-

Vergelijken

Gelukkig kun je voor de voordeligste lening van een doorlopend krediet, jouw gewenste vorm en hoogte van dit krediet, vergelijken bij verschillende kredietverstrekkers. Er zijn verschillende mogelijkheden om dit te doen. Er zijn verschillende websites die kredieten met elkaar vergelijken en jou de goedkoopste mogelijkheden tonen. Toch hangt de hoogte van de rente die je betaalt heel erg af van jouw situatie. Hierdoor kan het zijn dat het een beetje verschilt van hetgeen je als resultaten hebt gekregen van een vergelijking website. Om meer zekerheid te krijgen over de voorwaarden en de hoogte van de rente voor een lening in jouw situatie, kun je een offerte aanvragen.

Offerte

Een offerte kun je gemakkelijk aanvragen op de website van de verstrekker. Wanneer je een offerte aanvraagt bij een kredietverstrekker zal er door gespecialiseerde medewerkers naar worden gekeken. Financieel deskundigen schatten jouw huidige financiële situatie op waarde, waardoor ze vervolgens een passende offerte kunnen opstellen. In deze offerte zal het maximale bedrag dat kan worden opgenomen aan leningen komen te staan, de limiet. Ook zal de rente erbij staan in maandelijkse vorm, en het bedrag wat je daar dan aan kwijt kunt zijn. Verder zullen de nominale rente per maand, de effectieve rente per jaar en de theoretische looptijd vermeld worden.

Rente

De nominale rente is hierin het percentage dat per maand aan rente moet worden betaald bij doorlopend krediet. De effectieve rente per jaar bedraagt het percentage dat je uiteindelijk over een heel jaar gezien kwijt bent. Dit is niet gelijk aan de nominale rente, omdat de nominale rente telkens bovenop de rente komt van de maand ervoor. Het bedrag loopt dus telkens een klein beetje op. Die effectieve rente per jaar is hierdoor net iets hoger dan de nominale rente die gerekend wordt per maand. De theoretische looptijd is de looptijd die nog bestaat wanneer er niet wordt opgenomen van dit krediet en niet meer dan nodig wordt afgelost. Het is theoretisch omdat het aan wijzigingen onderhevig is.

Offertes vergelijken

Wanneer je de goedkoopste kredietverstrekkers hebt gevonden, die voor jouw waarschijnlijk de meest voordelige leningen kunnen bewerkstelligen, is het zaak offertes aan te vragen. Het aanvragen van offertes is bijna vrijblijvend. Je zit nergens aan vast wanneer je een offerte aanvraagt. Je kunt dus bij de goedkoopste aanbieders een offerte aanvragen en deze dan met elkaar vergelijken om erachter te komen welke daadwerkelijk de goedkoopste is. Daarnaast is het belangrijk om te kijken naar de overige voorwaarden. Die kunnen nogal eens verschillen.

Aanvragen
4 (80%) 1 vote